lördag 23 januari 2010

Skönheter



Harriet Andersson, vad ska man säga. En av landets skönaste nymfer. Tänk att få träffa henne vid den tiden. Ack, vad mitt hjärta hade brustit. Så titta och njut! =)


Denna andra skönhet heter Lillian Gish och var en amerikansk stumfilmsaktris. Hon har en väldig utstrålning som verkligen får mig på fall. Men ta och titta på hennes händer .... det ser verkligen malplacerat ut med sådana grova bondehänder på en så i övrigt liten och späd kvinna. Undrar om hon hade lika stora fötter ... Nåja, vacker som få var hon iaf.


En tredje nymf som även hon fått äran att representera Afrodite bland de levandes skara är Louise Brooks. Det kan tyckas som att hon i jämförelse med de ovanstånde två står för en mer strikt skönhet som var så typisk för 20‐talets amerikanska pinup‐ och filmindustri, men om man känner till lite mer om henne, och har skådat fler bilder, så ser man att hon också äger samma sorts skönhet. Hennes händer är iaf inte lika märkliga som ovanståendes ...

4 kommentarer:

Suecae Sounds sa...

Var är slöjan?!

Skämtar givetvis bara. ;)

Som den icke-bergmanska människa jag är har jag inte stiftat bekantskap med denna aktris, men det kanske finns orsak till det!

le grand maître sa...

du har förmodligen sett filmen sommaren med monika? bilden är från den filmen. det finns bättre fotografier, men detta är inte så dåligt det heller.

Heffa sa...

tidlös skönhet, en lisa för ögonen i denna vargavinter
//G

ps

Maggan är inte heller så dum

Anonym sa...

Looks like you are an expert in this field, you really got some great points there, thanks.

- Robson